Mirka Saarinen perusti Suomen ensimmäisen vanhusseurapalveluyrityksen – ”halusin rakkaalle vanhusläheiselleni seuraa ja juttukumppania hoivakotiin”

Apr 29, 2022

Mirka etsi aikoinaan rakkaalle papalleen seuraa ja juttukumppania hoivakotiin. Vakituisen,
säännöllisen ja sydämellään seurustelevan henkilön lisäksi Mirka kaipasi pappansa arjen kuulumisia.
Silloin Mirka ei tällaista palvelua mistään löytänyt, mutta idea Seurana Oy:stä sai alkunsa – nyt yritys
työllistää yli 200 eläkeikäistä Seuralaista ja tuottaa vanhuksille iloa, virkistystä, hyvinvointia ja seuraa
kaikkialle Suomeen.

 

Mirkan rakas pappa ei ehtinyt näkemään Seuranan syntyä, mutta jo parin vuoden ajan aina tiistaisin Mirkan muistisairaan äidin luona on käynyt ihana Raija-Seuralainen ja se on Mirkan mielestä viikon paras työpäivä, kun hän saa äitinsä kuulumiset ja kivoja kuvia ulkoilusta ja kahvittelusta.


- Perhe, lapsen iltaharrastukset, oma kasvava yritys ja koira vievät niin tehokkaasti ajan, että ikuinen aikapula äidin luona hoivakodissa käymisestä vaivaa. Matkaa sinne vielä lähes tunnin autolla ja iltaisin kovin myöhäänhän hoivakotiin ei voi enää vierailua tehdä, Mirka kertoo. Mirkan toiveena oli, että äiti pääsee ulos kävelylle ja saa juttukaverin.


-
Hän on hyväkuntoinen ja nuori muistisairas. Hän myös tykkää kävellä ulkona. Lisäksi halusin, että hän pääsee pois säännöllisesti ”laitoksesta esimerkiksi kahville, kauppaan, kampaajalle – paikkoihin, joissa hän on ennenkin viihtynyt ja kokee olevansa edelleen osa yhteiskuntaa. Ihana Seuralainen tekee kaikkea tätä. He ulkoilevat, käyvät kahvilla ja ostoskeskuksissa. Hän on saanut Seuralaisesta uuden ystävän ja on niin onnellinen, iloitsee Mirka.

 

Omaisilla on tahto ja sydän huolehtia vanhusläheisistään, mutta aina eivät resurssit ja voimat riitä


Suurin osa perheen vanhuksista ja muistisairaista läheltä tai etänä huolehtivista omaisista on naisia, jotka ovat vielä mukana työelämässä.


- Iäkkäiden läheisten tarpeet ovat läsnä myös työajalla ja muistisairas saattaa soitella töihin yhtenään. Viikonloppuisin matkustetaan töiden jälkeen pitkiäkin matkoja toiselle paikkakunnalle huolehtimaan iäkkäistä vanhemmista. Omaisilla on suuri tahto ja sydän huolehtia vanhusläheisistään, mutta aina eivät resurssit ja voimat riitä, Mirka kertoo.

Onneksi kuormittavaan tilanteeseen saa apua. Suomen ensimmäinen vanhusseurapalveluyritys Seurana tarjoaa luotettavaa ja säännöllistä seuranpitoa vanhuksille kotiin tai hoivakotiin kaikkialla Suomessa. Seuranan palvelussa aina sama, tuttu eläkeikäinen seuralainen käy vanhusläheisen luona viikoittain.

 

 

 

- Vanhusläheisen kanssa ulkoillaan, hoidetaan kauppa- ja apteekkiasioita, seurustellaan, jutellaan, kahvitellaan, leivotaan, lauletaan, pelaillaan, retkeillään– mikä ikinä vaan tuokaan iloa vanhukselle ja omaiselle. Omainen saa Seuralaiselta vanhusläheisen kuulumiset jokaisen tapaamisen jälkeen. Seuralaisesta tulee luottohenkilö ja omainen tietää, että vanhuksella on kaikki hyvin. Säännöllisellä seuralla on myös merkittävä vaikutus vanhuksen hyvinvointiin, sillä vanhuksen toimintakyky, mieliala ja puhetaito paranevat jo muutamassa kuukaudessa, kertoo Seuranan perustaja Mirka.


Seuranan palvelua voi tilata niin yksinäiseksi itsensä tuntevat seniorit, vapaahetkiä kaipaavat omaishoitajat kuin ruuhkavuosia elävät tai kaukana asuvat omaiset, jotka eivät ehdi itse käydä tarpeeksi läheisensä luona. Yritykset voivat tarjota palvelua merkityksellisenä henkilöstöetuna, joka rakentaa perhemyönteistä
yrityskulttuuria ja edistää työntekijöiden hyvinvointia.


Tutustu lisää: www.seurana.fi  ja https://seurana.fi/yrityksille/ 

 

 

 

Tilaa uutiskirjeemme

Lue täältä mielenkiintoiset yrittäjätarinat sekä vinkit yrittäjyyteen!