Joko olet kuullut tästä startup-maailman supercoachista?

coaching kuukausisuunnittelu naisyrittäjä sparraus startup strategia valmentaja vuosisuunnittelu yrittäjyys yrittäjä Feb 07, 2022

Tietoinen ja ihmiskeskeinen filosofia yhdistettynä raudanlujaan operatiiviseen kyvykkyyteen

 

Hänen osaamistaan kuvaillaan eräässä palautteessa näin: “Tiina on yksi vaikuttavimmista ihmisistä, joiden kanssa olen työskennellyt. Hän yhdistää tietoisen ja ihmiskeskeisen johtajuusfilosofian raudanlujaan operatiiviseen kyvykkyyteen lähes mahdottomilta näyttävien tavoitteiden saavuttamiseksi”. Kuka on Tiina Rantakokko?

Tiinan (KTM, CEMS MIM, sertifoitu mindfulness-trainer) taustasta lukiessa alkaa jo hengästyttää. 17 vuoden aikana hän on ehtinyt työskennellä kansainvälisen liiketoiminnan asiantuntija- ja johtotehtävissäsuuryrityksistä startupeihin. Mainittakoon esimerkiksi sellaisia yrityksiä, kuin Rovio, Ernst & Young ja Posti. Viimeisimmät neljä vuotta hän työskenteli peliyritys Lightneerin operatiivisena ja HR-johtajana. Hän on laajentanut osaamistaan myös opiskelemalla kasvatustieteitä ja psykologiaa. 

Tällä hetkellä Tiina toimii toimitusjohtajana omassa, Spark Creators yrityksessään (jonka ohella hän on myös co-founder Lyfta Oy -nimisessä yrityksessä). Spark Creators kehittää työyhteisöjen luottamusta, myötätuntoa ja itsensä johtamisen taitoja.

Spark Creators yhdistää  mindfulnessin ja transformatiivisen  coachingin työkalut syvälliseen  business- ja startup-osaamisen yhteen pakettiin ainutlaatuisella tavalla. 

 

 

Tiina toimi fasilitoijana Female Founders Suomi jäsenille järjestetyssä tehotyöpajassa tammikuussa. Työpajassa pohdittiin, millainen on loistava strategia, miten sen tulisi tukea omia unelmia yrittäjänä sekä miten loistava strategia viedään käytäntöön. Työpajassa heräsi paljon keskustelua ja syntyi runsaasti oivalluksia.

Monella yrittäjällä strategia oli joko suuntana omissa ajatuksissa, tai parhaassa tapauksessa jo kirjallisessa muodossa. Työpajan avulla jokainen sai kuitenkin eväitä siihen, miten vielä strategia käytäntöön kuukausi-, viikko- ja päiväsuunnitelmien tasolle. 

 

"Vuosisuunnittelu oman firman osalta on erilaista kuin mihin olemme isoissa firmoissa usein tottuneet.Yrittäjyyden ytimessä on omien unelmien toteuttaminen - tämä on minusta tärkeää ottaa lähtökohdaksi myös strategiapohdinnoissa. Miten uskallan haaveilla tarpeeksi isosti, niin että löydän tekemiseen innostuksen energian, joka kantaa myös haastavien päivien yli?" Tiina alusti.

 

Haavepilveen kellumaan jääminen ei myöskään riitä, vaan haaveet tulee pystyä palastelemaan pragmaattiseksi tekemisiksi - mielellään päivätasolle asti. Silloin saa fiiliksen, että en vain puuhastele joutavia vaan teen asioita, jotka oikeasti edistävät omien haaveiden ja tavoitteiden toteutumista. Silloin saa myös realismia siihen, mihin aika riittää ja mihin se kannattaa käyttää.  

 

 

Isosti haaveileminen ja laajemman perspektiivin säilyttäminen on erityisen tärkeää tällaisina turbulentteina aikoina, jolloin toimintaympäristö muuttuu ja haastaa monella tavoin. Silloin on helpompi pitää tavoite kirkkaana mielessä, vaikka arjessa olisikin välillä tavallista enemmän kompurointia.

On myös hyvä muistaa, että mikään suunnitelma ei ole kiveen hakattu. Mieli ja suunnitelma on hyvä pitää joustavana, reflektoida suunnitelmia ja myös omia saavutuksia säännöllisesti ja ja pohtia tarvittaessa uusia polkuja kohti tavoitteita. 

Palaute työpajasta oli spontaanisti erittäin positiivista. Jokainen työpajan osallistuja kertoi saaneensa tärkeitä oivalluksia.

 

“Kvartaali- ja viikkosuunniteluajatus oli itselleni käänteentekevä ajatus”, totesi kymmenen vuotta yrittäjänä toiminut nainen, joka työsti työpajassa kahden yrityksensä strategioita eteenpäin. 

 

Haluatko jatkossa päästä mukaan Female Founders Suomen työpajoihin? Liity jäseneksemme ja saat pääsyn tulevien koulutusten lisäksi kaikkiin edeltäviin webinaareihimme sekä niiden materiaaleihin. 

 

Haluaisitko työskennellä Tiinan kanssa jatkossa? Female Founders Suomi -yhteisöllä on mahdollisuus päästä kokeilemaan työskentelyä Tiinan kanssa seuraavasti:

  • Coaching-kokeilukerta 150 € + alv (1,5- 2h), tai
  • Kuukausittainen coaching (2 sessiota max 2h) 500 € + alv/kk

Lunasta etu itsellesi olemalla yhteydessä Tiinaan [email protected] 

Lue lisää: https://www.sparkcreators.fi/sparraava-coaching/ 

Kuvat: Spark Creators / Heli Hirvelä 

 

Tilaa uutiskirjeemme

Lue täältä mielenkiintoiset yrittäjätarinat sekä vinkit yrittäjyyteen!