Haluaisitko menestyvän yrityksen? Huomioi nämä kolme asiaa hyvinvoinnista!

hyvinvointi inhimillsyys jaksaminen menestyminen mielipuuhissa yrittäjänhyvinvointi Mar 06, 2023

Menestymistä yrittäjänä voidaan mitata hyvin monenlaisilla mittareilla. Jollekin menestyksen parhaana mittarina toimii tehdyt liidit ja liikevaihto, jollekin tunnettuus omalla toimialalla, jollekin taas yhteiskunnallisesti vaikuttava ja merkityksellinen työ.

 

Se, mihin juuri sinä oman menestymisen yrittäjänä kiedot, pohjautuu vahvasti omiin arvioihisi ja sitä kautta myös yrityksesi arvoihin. Ennen kuin määrittelet tarkemmin itsellesi sitä, kuinka menestynyt tällä hetkellä olet tai haluaisit tulevaisuudessa olla, istahda hetkeksi alas ja pohdi, ovatko menestyksen mittarisi
yhteydessä omiin ja yrityksesi arvoihin.

Jos arvoihisi kuuluu esimerkiksi inhimillisyys, merkityksellisyys ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen ei sinun menestystäsi yrittäjänä määrittele sataprosenttisesti viivan alle jäävä euromäärä. Sulje siis tällöin rohkeasti silmäsi ja korvasi niiltä puheilta, joiden mukaan jokaisen pienenkin yrittäjän on mahdollista löytää tie menestykseen, laskuttaa +10 000€ kuussa, muuttaa Balille ja jäädä eläkkeelle 45-vuotiaana.

Tämän ei tarvitse olla juuri sinun menestymisen mittarisi, vaikka se jollekulle toiselle olisikin mahdollista.
Niin kauan kuin haikailet menestystä, joka ei ole yhteydessä omaan arvomaailmaasi, et voi todella kokea olevasi menestynyt. Siispä kirkasta itsellesi oman osaamisesi ydin ja yrityksesi erottuvuustekijät. Lakkaa vertaamasta itseäsi muihin ja usko täysillä omaan tekemiseesi. Muistuta itseäsi näistä sellaisina hetkinä, kun epätoivo ottaa vallan. Kukaan toinen ei tee sinun juttua yhtä hyvin kuin sinä itse!

Ja lopuksi: jokaisen yrityksen takana on yksilö tai joukko yksilöitä, jotka muodostavat yrityksen
perustan. Ja mitä vakaampi perusta on, sen kukoistavammaksi yrityksesi voi kasvaa ja kehittyä.
Tämä nyrkkisääntö pätee jokaiseen yritykseen riippumatta sen toimialasta, sijainnista, koosta tai
kokemusvuosista.


Yksi yrittäjien ”perisynneistä” on investoida kaikki mahdollinen aika yritykseen oman hyvinvoinnin, perhe-elämän, sosiaalisten suhteiden ja muun elämän (etenkin laiskottelun ja vain olemisen) kustannuksella. Yrittäjän to do-lista ei kuitenkaan koskaan lopu. Kehitettävää, parannettavaa ja opittavaa löytyy jatkuvasti - jos ei oman yrityksen sisältä niin vähintäänkin sen tehokkaamman markkinoinnin haltuun ottamisen saralta.

 

Hyvinvoiva yksilö mahdollistaa menestyvän yrityksen

Panostamalla itseesi ja investoimalla omaan hyvinvointiisi, jaksamiseesi ja voimavaroihisi, varmistat, että yrityksesi jaksaa pysyä pystyssä myös vaikeina aikoina. Kun nyt tarkastelet menestymistäsi nämä tekijät (menestymisen mittarien yhteys arvoihin, luotto omaan ydinosaamiseen sekä omaan hyvinvointiin investointi) huomioiden, muuttuiko käsityksesi yrityksesi menestyksen tasosta jollain tavoin? Mikäli haluat oppia luomaan kestävän ja hyvinvoivan perustan juuri sinun yrityksellesi, ole rohkeasti yhteydessä.

 

Kirjoittaja on Sanna Hakala, hyvinvointivalmentaja Mielipuuhissa.  

Mielipuuhissa tarjoaa mielekästä elämäntapamuutosta yrityksille ja yksilöille
www.mielipuuhissa.com
Instagram: @mielipuuhissa

 

 

Tilaa uutiskirjeemme

Lue täältä mielenkiintoiset yrittäjätarinat sekä vinkit yrittäjyyteen!