Female Founders Suomen tarina - näin Suomen inspiroivin naisyrittäjäverkosto sai alkunsa

female founders suomi naisyrittäjä verkosto yrittäjille Dec 15, 2021

Muutakin kuin tiskirättejä ja joulukortteja - näin naisyrittäjien verkosto sai alkunsa

 

Tiedättekö sen tunteen, kun joskun jonkun sanoma lause jää kummittelemaan takaraivoon pitkäksi aikaa? Minulle kävi juuri niin. Ja itseasiassa siitä lauseesta koko Female Founders Suomi verkosto sai alkunsa. Olin siis eräässä startup-tapahtumassa Tampereella syksyllä 2019, kun eräs naisfounder ehdotti minulle tapaamista. Hän oli ihastuttava ja totesimme pian juteltuamme, että mitään suoraa bisneshyötyä tapaamisestamme ei sillä hetkellä ole kummallekaan, mutta onpa ihanaa tavata toinen nainen siellä miesten keskellä. 

 

"Olisipa naisyrittäjille sellainen verkosto, jossa voisi sparrailla oikeasti bisneksestä"

 

Sitten tuli se lause. "Olisipa naisyrittäjille joku sellainen verkosto, missä puhuttaisiin muustakin kuin tiskiräteistä ja joulukorteista" hän totesi tapaamisemme loppupuolella ja viittasi sillä siihen, että useimmiten naiset ovat yksinyrittäjiä ja puuhastelevat hänen mielestään turhan pienesti. Hän jatkoi vielä, että "sellainen verkosto, jossa voisi puhua oikeasti bisneksestä".

Tulkitsin niin, että hän tarkoitti, että bisnespuhetta toki tässä maailmassa jo on, mutta edelleen suurin osa yrittäjistä on miehiä, kirjat ovat pääosin miesten kirjoittamia, lehdissä kerrotaan miesyrittäjien menestystarinoita ja startup-tapahtumat ovat lähes täysin miesvaltaisia. Missä olisi siis verkosto, jossa puhuttaisiin samalla tapaa suoraan yrittämisestä, riskeistä, yrityksen kasvattamisesta, rahoituksesta ja toisaalta niistä suuristakin unelmista, ei vain siitä, miten itselleen saa vaihtoehtoisen elannon yrittämällä yksin. 

 

Voiko ei-yrittäjä perustaa verkoston yrittäjille? Oma lehmä ojassa

 

Ajatuksen siemen oli siis istutettu päähäni. Jostain syystä se ei jättänyt minua rauhaan, vaan huomasin kypsytteleväni ajatusta oman markkinoinnin päivätyön ohella. Suurin dilemma päässäni liittyi siihen, että voisinko minä perustaa verkoston yrittäjille, vaikka en itse olisikaan yrittäjä? Tuntui vähän huijaukselta. 

Pohdittuani asiaa muutaman kuukauden ja järkeiltyäni, että tapahtumatoimistokokemuksellani olisin hyvä järkkäilemään tapahtumia, voisin toimia sellaisena moottorina, joka saattaisi yhteen inspiroivia yrittäjänaisia. Samalla kyllä tunnustin itselleni, että ehkä tässä on myös oma lehmä ojassa. Halusin ympäröidä itseni sellaisilla ihmisillä, jollaiseksi itse haluaisin tulla. 

 

Verkosto kasvaa ja laajenee

 

Ja tiedättekö mitä. Niin siinä kävi, että noin puolentoista vuoden kuluttua siitä, kun loin itsekin hieman epäuskoisena ryhmän Facebookiin, Female Founders Suomesta tuli virallinen yritys ja kahden vuoden kuluttua verkoston perustamisesta, minusta tuli kokopäiväinen yrittäjä. Verkostossa on ihan uskomaton voima!

Mahtavaa siis, että sinäkin löysit tämän blogin pariin. Oletko ollut jo mukana tapahtumissamme? Oletko uutiskirjeemme tilaaja tai jäsen? Tule rohkeasti mukaan tähän upeaan verkostoon - meissä naisissa on voimaa!

Tilaa uutiskirjeemme

Lue täältä mielenkiintoiset yrittäjätarinat sekä vinkit yrittäjyyteen!