Kumppanimme

Ivana Helsinki

“The one who carries the fire, not just the shine”.

Ivana Helsinki

Ivana Helsinki on Suomen kansainvälisesti tunnetuin, uuden sukupolven muoti-muotoilu- ja taidebrändi. Ivana Helsingin omaleimaisessa muotokielessä yhdistyvät perinteinen, slaavilainen melankolia, puhdaslinjainen skandinaavinen estetiikka ja nostalginen vintage-maailma. Brändin tunnistettava, roadtrip-romantiikkaa huokuva muotokieli ja kokonaisvaltainen universumi ulottuvat taiteesta muotiin, muotoiluun, musiikkiin, tarinankerrontaan, elokuvaan ja jopa omaan festivaaliin, Superwoodiin.

Ivana Helsinki sai alkunsa Paola Suhosen henkilökohtaisena taideprojektina. Hänen visionaan oli tuoda taide osaksi arjen kauneutta, luoda funktionaalisia käyttöesineitä ja muotia, jossa jokainen vaatekappale on omaääninen, yksittäinen, karismaattinen kannanotto (statementpiece).

Paolan ideologia oman tiensä kulkijuudesta kiteytyy hänen mielikuvaansa Ivana Helsinki-käyttäjästä: ”The one who carries the fire, not just the shine”

 

Ivana Helsinki 

Paolan nimeä (Paola Ivana Suhonen) kantava muotimerkki perustettiin vuonna 1998. Vaatetusala on kulkenut vahvasti mukana Suhosen perheessä jo 60-luvun alusta lähtien. 

Ivana Helsinki on yhä tänä päivänä perheomisteinen yritys. Ivana Helsingin maailma henkii kaipuuta loputtomille maanteille, lapsuuden kultaamiin kesiin ja suurten rakkaustarinoiden äärille.

Paolan toistuvat teemat kertovat rakkaudesta luontoon, pohjoisen vuodenaikoihin ja valonkiertoon. Tunnistettavia teemoja ovat myös americana-mielenmaisemat, eläinoikeudet ja tutkielmat ajankulusta. 

Ivana Helsinki tunnetaan ennenkaikkea omintakeisesta printtisuunnittelustaan, ihastuttavista leningeistään ja elokuvallisista maailmoistaan designintaustalla. 

Ivana Helsinki on ainoa Pohjoismainen muotimerkki, joka on hyväksytty Pariisin Muotiviikkojen arvostettuun päänäytöskalenteriin. Se on tehnytsuunnitteluyhteistyötä lukuisten kansainvälisten brändien kuten Uniqlon, Coca-Colan, Topshopin, Swarovskin, Googlen, Carrefourin kanssa.


Ivana Helsingin verkkokauppaan

Ivana Helsinki talo

Vuonna 2018 Itä-Helsingissä ovensa avannut Ivana Helsinki -talo on täysin uudenlainen, kokonaisvaltainen brändikokemus.

Arkkitehtoonisesti näyttävän rakennuksen yhteydessä toimii Ivana Helsingin päämyymälä, designstudio, minimotelli, showroom ja kesäisin Ivana Helsinki-kahvila. Talossa on järjestetty myös lukuisia tapahtumia elokuvakerhoista keikkoihin ja juhannustansseihin.

Tutustu Ivana Helsinki -taloon

Superwood festivaali


Superwood on urbaani kaupunkifestari ja taide-elämys, joka tuo lokakuussa 2021 ajankohtaisen musiikin, puheen, kuvataiteen ja kasvisruoan merenrannalle Hotelli Rantapuistoon.

Koodilla Superwood2020 Female Founders Suomen jäsenet saavat -20% alennuksen.


Lue lisää ja osta liput

Lone Deer Laredo


Paola Suhonen kulutti lapsuutensa isänsä farkkutehtaan Laredo -farkuissa, unelmoiden punatukkaisesta vadelmapojasta ja loputtomista road tripeistä. 

Olli Happonen kulutti sen sijaan veljensä rock n´roll levyt puhki, oli läheinen ystävä metsässä asuvan peuran kanssa ja tiesi, että Paola on olemassa, jossakin.

Vuodet, seasonit, mailit, kilometrit, ajat ja paikat ja paljon, paljon kaipausta ja odotusta ehti kulua, ennen kuin he kohtasivat, tarina kertoo.

Sillä välin Paola ehti ohjata muutaman elokuvan, perustaa Ivana Helsingin, josta tuli pohjoismaiden tunnetuin Art & Design house sekä kirjoittaa lastenkirjoja, ja Ollilla oli oma missionsa, Gordon Raphaelin tuottama bändi New Silver Girl

Lone Deer Laredo on saanut alkunsa toisena iltana näiden kahden kohdattua, Molotov -baarissa vietetyn illan jälkeen.

Lue lisää Lone Deer Laredosta

Ivana Helsinki Cinema


Paola on ansioitunut lyhytelokuvien, dokumenttien, musiikkivideoiden, muotifilmien ja dokumenttisarjojen tekijä. 

Viimeisimpiä töitä: 

  • Siskot

  • Avanto-Erkki

  • Poem Portrait of Nina

  • 7 Heaven Love Ways


Tutustu Ivana Helsinki Cinemaan

Paola Suhonen on palkittu taiteilija


Paola Ivana Suhonen (s.1974) on palkittu kahdella Suomen arvostetuimmalla taiteilijatunnustuksella, ProFinlandialla  (2013) ja Suomi-palkinnolla (2018).

Hänellä on kaksi maisteritason loppututkintoa (Master of Arts / AaltoYliopisto ja Master of Fine Arts / American Film Institute).

Paola on myös folkrock-yhtye Lone Deer Laredon jäsen ja toinen säveltäjä-sanoittaja.