Uima-allas Espaniassa

Lastensuojelusta kiinteistönvälitysbisnekseen ja enkelisijoittajaksi

naisyrittäjä yrittäjille Jun 19, 2021

Sarjayrittäjä Sirena Kivirannan yrittäjätarina

Sirena Kiviranta vietti erilaisen lapsuuden kuin moni muu suomalainen. Hänen molemmat vanhempansa harjoittivat transsendenttista meditaatiota, ja perhe eli Sirenan mukaan ”intialaista elämää Suomessa”. Kiviranta kävi Steiner-koulun eikä ole edelleenkään, 42-vuotiaana, syönyt koskaan lihaa.

Kun Kiviranta oli viisivuotias, hänen isänsä opetti tyttärelleen ensimmäisen meditaatiotekniikan. Siitä saakka Kiviranta on harjoittanut meditaatiota. 

Nykyisin hän toimii yrittäjänä ja enkelisijoittajana, mutta uransa Kiviranta aloitti lastensuojelutyön parissa Turussa parikymppisenä. Valtio-oppia opiskellut Kiviranta piti työstään, vaikka se olikin ajoittain rankkaa. Hän kertoo pystyneensä meditaation avulla nollaamaan vaikeatkin tilanteet nopeasti.

Bo LKV:n tarina


Vuonna 2015 Kivirannan elämä muuttui, kun hän perusti kiinteistövälitysyritys Bo LKV:n yhdessä miehensä ja heidän tuttavapariskuntansa kanssa. Vain hetken aiemmin nelikko oli istunut iltaa ja pohtinut, mitä kaikkea he haluaisivat kiinteistöalassa muuttaa. Kenelläkään ei ollut kokemusta kiinteistöjen välittämisestä, mutta näkemyksiä ja intoa sitäkin enemmän.

”Tulimme täysin toisenlaiselta bisnesalueilta ja kaikki vähän erilaisista lähtökohdista”, Kiviranta kertoo.

 

Oma intuitio kompassina

Hän on sitä mieltä, että kaikki hyvät bisnesideat lähtevät omasta kokemuksesta. Lukuisia asuntoja myyneillä Kivirannoilla oli huonoja kokemuksia kiinteistönvälityksestä. He halusivat rakentaa Bo LKV:stä kiinteistönvälitysfirman, johon sekä asiakkaat että työntekijät olisivat tyytyväisiä.

Se tarkoitti käytännössä muun muassa sitä, että toimistoista tehtiin niin viihtyisiä ja mukavia paikkoja, että ne olivat työntekijöille kuin toinen olohuone. Välittäjät saivat parhaat mahdolliset työkalut. Myyntiin tulleet asunnot stailattiin, ammattikuvaajat kuvasivat ne ja markkinointia tehtiin somessa aggressiivisesti.  

”Nyt näitä asioita tekevät jo kaikki, mutta seitsemän vuotta sitten kilpailijat katsoivat, että mitä ihmettä me oikein teemme. Vastarinta ja negaatio oli selvää”, Kiviranta kertoo.

Toisin tekeminen kuitenkin kannatti. Kuuden välittäjän voimin Turussa avannut Bo LKV alkoi kasvaa kovalla vauhdilla. Kaupaksi meni asuntoja, joita kilpailijat olivat yrittäneet myydä jo pitkään. Toimistoja avattiin uusiin kaupunkeihin. Taktiikkana oli rekrytoida jokaisen kaupungin parhaat välittäjät Bon riveihin. Reilussa neljässä vuodessa Bo LKV työllisti jo 200 ihmistä ja liikevaihto oli kasvanut noin 20 miljoonaan euroon.

Siinä vaiheessa Kivirannat päättivät myydä suuren osan Bo LKV:n omistuksestaan. He olivat huomanneet, etteivät ajatukset yrittäjyydestä menneet yksiin toisen perustajapariskunnan kanssa. Koska toiset perustajat halusivat jäädä Bohon, päättivät Kivirannat, että olisi heidän aikansa lähteä.

Uusi alku Espanjassa


Heti yrityskaupan jälkeen Kivirannat alkoivat ja kehittää uutta yrityskonseptia. Samaan aikaan he päättivät toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa Espanjaan muutosta. Muutto tapahtui tammikuussa 2020. 

Kehitystyöstä ja keskusteluista espanjanlaisten välittäjien kanssa sai alkunsa Strand Properties, Espanjassa toimiva arvokiinteistöjä välittävä yritys. Kivirannat loivat välittäjille motivoivan mallin: perinteisen 30 prosentin sijaan he saavat välityspalkkiosta 70 prosenttia.

Asiakkaille tarjotaan virtuaalisesti sisustettuja kiinteistöjä, ja he voivat halutessaan ostaa paitsi tyhjän asunnon myös valmiin sisustuksen sinne.

Strandin edustamien sisustusbrändien tuotteita voi ostaa myös Marbellassa sijaitsevalta showroomilta.

Kivirannat ovat toimineet vuosia myös enkelisijoittajina. He sijoittavat alkuvaiheessa oleviin startupeihin, ja ovat Sirena Kivirannan sanojen mukaan äärimmäisen sitkeitä sijoittajia.

”Vaikka olen mieheni kanssa mukana kymmenessä startupissa ja koko ajan tapahtuu, meditaatio pitää minut järjissäni”, hän nauraa. 

Mistä Sirena Kivirannan kaltainen menestynyt yrittäjä vielä haaveilee? Kivirannan ei tarvitse miettiä kauaa. Hän toivoo, että Strandista tulee ympäri maailmaa tunnettu kiinteistönvälitysyritys. Mutta sitten on vielä eräs toinenkin unelma.

”Jonakin päivänä perustan Suomeen lastensuojelulaitoksen, jossa lasten on hyvä olla. Se on paikka, jossa nuoret viihtyvät ja heistä tulee hyviä kansalaisia.”

 

Sirena Kiviranta jakoi yrittäjätarinansa Female Founders Suomi -webinaarissa 11.3.2021. 

Jos haluat jatkossa saada tietoa tulevista tapahtumistamme, liity mukaan verkostoon tästä. 

 

Lue lisää kumppanistamme Strand Properties

Tilaa uutiskirjeemme

Lue täältä mielenkiintoiset yrittäjätarinat sekä vinkit yrittäjyyteen!