Female Founders Suomen tarina
Näin Suomen inspiroivin naisyrittäjien verkosto sai alkunsa

Muutakin kuin tiskirättejä ja joulukortteja - näin naisyrittäjien verkosto sai alkunsa

Tiedättekö sen tunteen, kun joskun jonkun sanoma lause jää kummittelemaan takaraivoon pitkäksi aikaa? Minulle kävi juuri niin. Ja itseasiassa siitä lauseesta koko Female Founders Suomi verkosto sai alkunsa. Olin siis eräässä startup-tapahtumassa Tampereella syksyllä 2019, kun eräs naisfounder ehdotti minulle tapaamista. Hän oli ihastuttava ja totesimme pian juteltuamme, että mitään suoraa bisneshyötyä tapaamisestamme ei sillä hetkellä ole kummallekaan, mutta onpa ihanaa tavata toinen nainen siellä miesten keskellä. 

Sitten tuli se lause. "Olisipa naisyrittäjille joku sellainen verkosto, missä puhuttaisiin muustakin kuin tiskiräteistä ja joulukorteista" hän totesi tapaamisemme loppupuolella ja viittasi sillä siihen, että useimmiten naiset ovat yksinyrittäjiä ja puuhastelevat hänen mielestään turhan pienesti. Hän jatkoi vielä, että "sellainen verkosto, jossa voisi puhua oikeasti bisneksestä". Tulkitsin niin, että hän tarkoitti, että bisnespuhetta toki tässä maailmassa jo on, mutta edelleen suurin osa yrittäjistä on miehiä, kirjat ovat pääosin miesten kirjoittamia, lehdissä kerrotaan miesyrittäjien menestystarinoita ja startup-tapahtumat ovat lähes täysin miesvaltaisia. Missä olisi siis verkosto, jossa puhuttaisiin samalla tapaa suoraan yrittämisestä, riskeistä, yrityksen kasvattamisesta, rahoituksesta ja toisaalta niistä suuristakin unelmista, ei vain siitä, miten itselleen saa vaihtoehtoisen elannon yrittämällä yksin. 

Voiko ei-yrittäjä perustaa verkoston yrittäjille? Oma lehmä ojassa

Ajatuksen siemen oli siis istutettu päähäni. Jostain syystä se ei jättänyt minua rauhaan, vaan huomasin kypsytteleväni ajatusta oman markkinoinnin päivätyön ohella. Suurin dilemma päässäni liittyi siihen, että voisinko minä perustaa verkoston yrittäjille, vaikka en itse olisikaan yrittäjä? Tuntui vähän huijaukselta. 

Pohdittuani asiaa muutaman kuukauden ja järkeiltyäni, että tapahtumatoimistokokemuksellani olisin hyvä järkkäilemään tapahtumia, voisin toimia sellaisena moottorina, joka saattaisi yhteen inspiroivia yrittäjänaisia. Samalla kyllä tunnustin itselleni, että ehkä tässä on myös oma lehmä ojassa. Halusin ympäröidä itseni sellaisilla ihmisillä, jollaiseksi itse haluaisin tulla. 

Verkosto kasvaa ja laajenee

Ja tiedättekö mitä. Niin siinä kävi, että noin puolentoista vuoden kuluttua siitä, kun loin itsekin hieman epäuskoisena ryhmän Facebookiin, Female Founders Suomesta tuli virallinen yritys! Verkosto on kasvanut tänä aikana huimasti - Facebookin ryhmässä on tällä hetkellä lähes 400 jäsentä, LinkedInissä runsas 100 ja Instagramissa seuraajia jo lähestulkoon 300. Ei sii menee kovinkaan kauaa, kun Female Founders yhteisöllä on jo tuhat seuraajaa. Enpä olisi aloittaessani uskonut! 

Tapahtumamme palaavat hiljalleen koronavuoden jälkeen livemoodiin ja pääsemme taas kokoontumaan ja sparrailemaan kasvotusten, rajoitukset ja terveysturvallisuus tietysti huomioiden. Tapahtumakalenteri alkaa täyttyä jo syksylle ja tiedossa on äärimmäisen mielenkiintoisia teemoja, ainakin myynnistä, social sellingistä, viestinnästä pääsette kuulemaan tulevissa livetapahtumissa. 

Tietenkin järkätään myös rennompi, toivottu, after work. Jos et ole vielä osallistunut tapahtumiimme, tule tutustumaan porukkaan ja verkostoon 31.8. Helsingissä. Paikka tarkentuu vielä osallistujamäärän mukaan! Tapahtuma on maksuton - ilmoittaudu vain mukaan, niin saat tapahtuman tarkemmat tiedot vielä sähköpostiisi lähempänä. 

Female Founders Suomen jäseninä on jo satoja yrittäjänaisia ympäri Suomen, yksinyrittäjistä menestyneisiin startup-foundereihin ja perheyrittäjiin.

Kiinnostaisiko yhteistyö?


Female Founders Suomi etsii brändiin sopivia yhteistyökumppaneita. Onko teidän kohderyhmänne yrittäjät?

Jos kyllä, jutellaan ilomielin lisää!

Ota yhteyttä
Female Founders Suomen tarina
Anna Pyykkö 15 heinäkuuta, 2021
Jaa somessa
Arkisto
Lastensuojelusta kiinteistönvälitysbisnekseen ja enkelisijoittajaksi
Sirena Kivirannan yrittäjätarina